Kurilski bobtail dugodlaki

Priča o njemu je zapravo fantastična priča o mački koja sprijeda ima lik obične mace, a odostraga izgleda kao zec.To je prirodno nastala vrsta koja je stara oko 100-150 god. i živjela izolirano na Kurilskom otočju, gdje je danas nalazimo. Kurilsko otočje nalazi se na istočnoj strani Rusije i proteže se do sjevernog vrha japanskog otoka Hokaido.



Kurilski bobtail je velika, snažna mišićava mačka, sa prirodno „divljim“izgledom. Noge su srednje visoke i jake, stražnje noge nešto više od prednjih .Glava mu je klinasta oblika, oči u obliku badema, uši visoko smještene na glavi.
Rep je prirodno kratak “batrljak“, može biti zavijen ili ravan.
Krzno dolazi u dvije varijante: kratko i poludugo; mekano, svilenkasto s malo podkrzna, rep je u obliku ponpona.
Izuzetno su dobrog zdravlja i uravnotežena karaktera. Vrlo su inteligentne, obožavaju svog vlasnika i zadovoljne su sa životom u stanu. Vole se igrati sa vodom u kadi i kapljicama vode što kaplju iz pipe. U prirodi žive poput vuka.

GLAVA:
oblik velika, trapezoidna zaokruženih obrisa. Široka u visini.
jagodičnih kostiju. Blago zaobljena profila, brada dobro razvijena i široka, nos blago uleknut ispred čela, širok i srednje dugačak.

UŠI:
srednje veličine, široke na osnovi, nagnute prema naprijed, zaobljenih vrhova i otvorene na osnovi.

KBL:
ima čuperke na vrhu uha i u uški.
OČI:
okrugle, široko razmaknute blago ukošene. Dopuštene sve boje, od žute do zelene, plava i raznobojne.
TIJELO:
kompaktno, mišićavo, jake koštane građe. Leđa su u obliku blagog luka koji se proteže od ramenog pojasa do nešto više trtice – križa.
NOGE:
srednje dugačke i snažne. Stražnje noge duže od prednjih. Šape okrugle.
REP:
sastoji se od nekoliko zavoja ili kutova ili kombinacija istog.
Može biti krut ili savitljiv.Vidljiva dužina repa (bez dlake) je 3-8 cm. Veličina i oblik repa mora biti u skladu sa tijelom.
KRZNO:
gusto, prilično nježno.

0 komentari:

Objavi komentar