Devon rex

Dok korniš rex nema zaštitnu dlaku, devon rex ima sve tri vrste dlake ali je zaštitna dlaka obično krhka i ne raste mnogo, a brkove ponekad uopće nemaju. Dlaka im se može lako slomiti pa trebaju čekati sljedeći ciklus rasta dlake (jesen i proljeće) kako bi im na tom mjestu ponovno počela rast dlaka. Nije im potrebno posebno dotjerivanje, najdraže dotjerivanje im je vaša ruka po glavi i leđima.



Devon rexa su uspoređivali sa vilenjacima, vanzemaljcima jer imaju velike uši, nestašni su i tijelo im je veće, a oči su im kao nebo. Odgajivači i ljubitelji životinja hvale ovu pasminu od milja nazvanu mačka pudlica, jer ljudi koji se vole privit, kažu da nema ništa bolje nego se maziti noću i probuditi se u zagrljaju i poljupcima. A budući da se devon rex ne linja puno možete se bez straha priljubiti uz nju.
Osim što im dlaka ne ispada, još neke dobre osobine su lojalnost, pobožnost, hrabrost i inteligencija i jako dobar su izbor za kućnog ljubimca. Ove mačke sjede na ramenima, koljenima, u krilu. Jako su radoznale pa žele znati sve što radite, pa makar to bilo guljenje krumpira za večeru ili tuširanje za subotu navečer.


Devon rex je pasmina jedinstvenog izgleda. ima karakterističan magičan izgled zbog velikih očiju, kratke njuške, istaknutih jagodica i ogromnih ušiju.
TIJELO:Tvrdo i mišićavo, vitko, srednje dužine, širokih prsiju.
GLAVA:Ima široku glavu, malo dužu nego širu, puni obrazi s izraženim jagodicama i prekid brkova, njuška kratka i dobro razvijena i snažna brada.
UŠI:Izrazito velike i postavljene vrlo nisko, jako široke u korijenu, na vrhu se zaobljuju i pokrivene su finom dlakom.
OČI:Velike i široke, ovalne, kose prema vanjskim rubovima ušiju. Boja ovisi o boji dlake.
REP:Dug i prema vrhu se sužava i dobro je pokriven kratkom dlakom.
DLAKA:Najveća je gustoća na leđima, repu, nogama, licu i ušima, mjesta bez dlake su ozbiljan kvar, međutim na donjim dijelovima se ne treba protumačiti kao golotinju; tekstura je mekana, fina, kratka ili vrlo kratka. Efekt valova bi trebao biti jasno vidljiv kada se prođe rukom.
BOJA:Sve boje i uzorci.
NEDOSTATCI:Ćelavost, nenormalan rep, krive oči i slabe stražnje noge.

0 komentari:

Objavi komentar