Korniš rex

Najistaknutija karakteristika ovih mačaka je krzno – mekano, kratko i valovito, koje se gotovo uopće ne linja. Ima tri vrste dlake: vanjsku, srednju i poddlaku. Vrlo je lagana, pa im zato najbolje odgovara život u zatvorenom, u toplim i suhim uvjetima. Također, zanimljivo je da ove mačke imaju lagano sirast miris koji izlazi iz žlijezda na njihovim šapama.
Korniš rex je vrlo druželjubiva pasmina, privržena, uravnotežene naravi. Znatiželjne su i zaigrane, inteligentne i mogu naučiti različite trikove – donositi bačenu lopticu, hodati na vodilici, itd. Energične su i vole interakciju s drugim ljubimcima i djecom. Treba im puno pažnje i društva i dosta su pričljive.

GLAVA je srednje dugačka, klinastog oblika. Duljina glave je za jednu trećinu veća od maksimalne širine a sužuje se prema jakoj bradi. Profil je ravan od sredine čela do vrha nosa, lubanja ravna, nos ravan, brada jaka, brkovi i obrve dobre duljine i kovrčavi.
UŠI su velike, široke na osnovi, sužuju se prema zaobljenom vrhu, prekrivene sa nježnim krznom. Smještene su visoko na glavi.
OČI su srednje velike, bademastog oblika, sjajne, jasne, čiste boje.
TIJELO je srednje veličine, mišičavo, čvrsto i vitko.
NOGE su duge, ravne i vitke a šape malene i ovalne.
REP je dugačak, tanak sužava se prema vrhu, pokriven sa valovitom dlakom.
KRZNO je kratko i gusto, blago plišano, bez grube površinske dlake, valovito pogotovo na leđima i repu.

0 komentari:

Objavi komentar