German rex mačka

Njemački Rex (German Rex, Rex pruski) - odnosi se na skupinu kratkog pasmina domaćih mačaka. Ovo je prva od svih postojećih pasmina kovrčave kose. Mačke imaju dvije verzije nazivom "hermanreks" i "njemačkog Rex". Njemački Rex - pasmina, uobičajena ne samo u Europi; Trenutno bez predstavnika ove vrste ne mogu učiniti gotovo nikakvu veliku izložbu u svijetu.

GLAVA:oblik zaobljena, široka između uši, obrazi dobro razvijeni, nos blago udubljenje na osnovi, brada jaka, brkovi vrlo kratki i kovrčavi.
UŠI:srednje veličine, široke na osnovi, blago zaobljene na vrhu, obraštene sa nježnom dlakom sa vanjske strane, unutarnja strana slabije odlakavljena.
OČI:srednje veličine, dobro otvorene i razmaknute, smještene prema vanjskoj strani nosa, sjajne u skladu sa bojom krzna.
TIJELO:čvrsto, mišićavo, srednje veličine, ali ne masivno. Prsa jaka, gledana iz profila zaobljena, leđa ravna od ramena do trtice.
NOGE:srednje dužine, razmjerno nježne. Šape dobro razvijene zaobljene.
REP:srednje dužine, na korijenu jak, sužava se prema zaobljenom vrhu, obrašten.
KRZNO:kratko, plišasto, mekano i svileno. Gustoća krzna varira od tanke i mekane do guste naddlake, valovito, bez grube dlake.To je karakteristika te vrste. Priznate su sve boje, uzorci i kombinacije sa bijelim. Sude se raspoređene u grupe.

0 komentari:

Objavi komentar